Ekonomi

Şişecam yılın ilk 9 ayında net satışını 95 Milyar TL’ye çıkardı

Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla küresel büyümesini sürdüren Şişecam’ın konsolide net satışları 2023 yılının ilk 9 ayında 95 Milyar TL’ye (4,3 Milyar dolar) ulaştı. bu dönemdeki toplam satışlarının yüzde 64’ünü, toplam yatırımlarını 11,9 Milyar TL (534 Milyon Dolar), ihracatını ise 814 Milyon Dolar olarak gerçekleştirdi.

Şişecam 2023 yılı ilk 9 aylık mali sonuçlarını açıkladı. Şişecam’ın bu dönemdeki konsolide net satışları 95 Milyar TL’ye (4,3 Milyar dolar) ulaşırken, Türkiye’den yapılan ihracat ve yurt dışı satışların toplamını temsil eden uluslararası satışların payı ise Türkiye üretimi, konsolide satışlarda yüzde 64 oldu. Şişecam’ın ilk 9 ayda toplam yatırımları 11,9 Milyar TL (534 Milyon dolar), ihracatı ise 814 Milyon dolar oldu. Şirket bu dönemde 3,9 milyon ton cam, 3,4 milyon ton soda külü ve 2,8 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirdi.

 

Lüleburgaz’a oto cam bordür yatırımı

Kesintisiz büyümesini destekleyen yatırımlarına yılın 3. çeyreğinde de devam eden Şişecam, Hindistan’da 264 kişiye istihdam sağladığı düzcam fırınını yaklaşık 56 milyon dolarlık soğuk tamir yatırımının ardından yeni teknolojilerle devreye aldı. Şişecam, Mısır’daki cam ev eşyası fırınının soğuk onarımını tamamladı. Bu yatırımla Mısır’daki konut cam ev eşyası üretim kapasitesini yıllık 35 bin tona çıkardı. Şişecam, yaklaşık 190 milyon dolarlık yatırımla Lüleburgaz’da ilk otocam şamandıra bordürünü eylül ayında devreye aldı. Yüksek verim ve kapasite kullanımı hedeflenerek planlanan ve ince cam üretimi için özel olarak tasarlanan yeni hat, yıllık 200 bin ton kapasiteyle çalışırken 114 kişiye ilave istihdam sağlayacak.

Öte yandan Şişecam’ın devam eden yatırımları da aralıksız devam ediyor. Şişecam, küresel ölçekte en yüksek kapasiteli 5 düzcam yatırımından biri olan TR9 float hattının üretimini Tarsus’ta ve Lüleburgaz’da TR1 float hattının soğuk tamir ve kapasite artırım çalışmalarını sürdürüyor. hazırlıklarını yaptığı Eskişehir ve Macaristan’da cam ambalaj tesisleri yatırımlarına devam ediyor. ABD’de soda külü yatırımları planlandığı gibi ilerliyor.

Şişecam, veri, inovasyon ve dijitalleşme odaklı büyüme yolculuğunun bir sonucu olarak yılın ilk yarısında operasyonel ve stratejik karar optimizasyonu hizmetleri sunan Türk teknoloji şirketi ICRON’a yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzaladı. Ekim ayında Şişecam, ICRON ile ortaklık konusunda anlaşmaya vardı. Şişecam, yazılım teknolojilerine yaptığı bu ilk yatırım sonucunda ICRON ile birlikte büyümeyi ve mevcut faaliyetlerinde operasyonel mükemmellik ve optimizasyon yaklaşımını bir üst seviyeye taşımayı hedefliyor.

 

Prof. Dr. Ahmet Kırman ödülünü Como’da aldı

Şişecam Yönetim Kurulu Lideri ve İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kırman, küresel cam sektörünün gelişimine yaptığı katkılardan dolayı Phoenix Ödül Komitesi tarafından cam kesmenin Oscar’ı olarak bilinen 2023 Yılın Cam Adamı ödülüne layık görüldü. İtalya’nın Como kentinde düzenlenen özel bir tören. Phoenix Ödül Komitesi Lideri Lincoln Brown’un Prof. Dr. Ahmet Kırman’a ödülünün takdim edildiği özel geceye küresel iş dünyasının ve cam sektörünün önde gelen temsilcileri katıldı. Cam sektörünün en prestijli ödülleri arasında yer alan bu değerli ödül, Ar-Ge, ürün tasarımı ve mühendislik, üretim, pazarlama alanlarında camın gelişimine destek veren ve öncülük eden bilim insanları, tasarımcılar, mühendisler ve iş insanlarına veriliyor. ve 1971’den beri satış.

 

Şişecam Hakkında 

Dünyanın saygı duyduğu dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu doğrultusunda Türk cam sanayisini kurmak amacıyla 1935 yılında temelleri atılmıştır. Şişecam, cam ve kimya alanında güçlü bir küresel oyuncudur. Düz cam, cam konut eşyaları, cam ambalajVe fiberglasŞişecam, camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek küresel şirkettir. Cam ev eşyaları alanında dünyanın en büyük iki üreticisi arasında, cam ambalaj ve düzcam alanlarında ise dünyanın en büyük beş üreticisi arasında yer almaktadır.Şişecam, Dünyanın en büyük üç soda üreticisinden biriolmanın yanı sıra Krom kimyasallarında dünya lideridir.

düz cam, cam ev eşyaları, cam ambalaj, kimya, otomotiv, cam elyaf, madencilik, enerjiVe geri dönüşümFaaliyet kollarında öncü bir rol oynayan Şişecam, üretim faaliyetlerini Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır, Hindistan ve ABD’de de yürütmektedir. Türkiye’de olduğu gibi.

Yetkin insan kaynağı ve akıllı teknolojilerle ana faaliyet alanlarında Dünyanın ilk 3 üreticisinden biri olmayı hedefliyoruzGüçlü adımlar atan Şişecam, dijital altyapısını ve kültürünü yarının ihtiyaçlarını dikkate alarak dönüştürmeye devam ediyor. 88 yıllık tecrübe, 25 bini aşkın çalışan, 4 kıtada 14 ülkeye yayılmış üretim faaliyetleriVe 150 ülkeyi aşan satış ağına sahip Şişecam, Tüm ekosisteminin gelişimini destekleyen kapsayıcı bir yaklaşımla büyüme yolculuğuna devam ediyor. Şişecam, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda ve onlarla entegre projeler hayata geçirmektedir. CareForNext stratejisiyle gezegeni koruma, toplumu güçlendirme ve yaşamı dönüştürme sorumluluğunu üstleniyoruz.tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir kalkınma için kullanır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu